Izdavačka djelatnost

Kompetencije vaspitača u penalnim ustanovama
Kategorija:
08.04.2019

U knjizi "Kompetencije vaspitača u penalnim ustanovama" govori se o potrebi cjeloživotnog učenja vaspitača u cilju uspješnijeg sprovođenja prevaspitnog tretmana.

Posebna pomoć i zaštita starijih lica žrtava nasilja u porodici
Kategorija:
25.07.2018

Knjiga dr Dragoljuba Reljića “Posebna pomoć i zaštita starijih lica žrtava nasilja u porodici” iz naše izdavačke djelatnosti, predstavlja osnovne smjernice kako naučnim radnicima, tako i zakonodavstvu BiH, kojim putem treba krenuti u zaštiti starijih lica kao žrtava nasilja u porodici.

STRATEGIJSKI MENADŽMENT
Kategorija:
26.03.2017

Knjiga Strategijski menadžment i izrada startegijskih mapa je udžbenik autora dr Edina Bandića, dr Saše Čekrlije i dr Gordana Radića u izdanju Centra modernih znanja, namijenjen studentima drugog i trećeg ciklusa, iz oblasti ekonomije i menadžmenta. Ova knjiga se bavi navedenim temama na veoma ilustrativan način, kombinujući teorijsku analizu aspekata strategijskog menadžmenta i praktične primjere iz neposrednog poslovnog okruženja.

Monografija KPZ Banja Luka
Kategorija:
01.01.2017

Monografija KPZ Banja Luka u izdanju Centra modernih znanja prikazuje ovu ustanovu kroz njenu istoriju, kroz današnju organizaciju, ali i kroz fotografije zaposlenih koje pričaju posebnu, ljudsku stranu, ove ustanove.

PROBACIJA I ALTERNATIVNE KRIVIČNE SANKCIJE, TOM 1
Kategorija:
04.10.2016

Kao rezultat konferencije održane 01.10.2016. objavljen je Zbornik radova “Probacija i alternativne krivične sankcije” u kojem je objavljeno 30 radova iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH. Autori radova u ovom zborniku se već duži niz godina bave penologijom, a u radovima su dali kako teorijski osvrt na aktulena pitanja, tako i primjere iz svoje bogate prakse. Svaki od ovih radova predstavlja izuzetan naučni doprinos u razvoju i unapređenju penološke teorije i prakse.